«ВАЛЕОЛОГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Дослідження астробіологів NASA підтверджують «теорію вічності життя»
академіка Володимира Вернадського –
космос наповнений хімічною основою життя

Крихітка життя є в кожному куточку Всесвіту, твердять астрономи NASA, – подібно до того, як непохитний місячний камінь зберігає подих людства, всесвітня пустеля плекає крихти, з яких природа цілком могла б зібрати гідного супутника людині. Але ось вже багато еонів вони літають, безкінечно далекі від Землі, а вчені, припавши до окуляру, ловлять картинки, що приніс давній світ за мільйони років. Нічого немає. Життя не почалось, досадують в NASA, але не впадають у відчай.
Одна з наймодніших ідей зародження життя на Землі – «теорія вічності життя» академіка В. Вернадського. Згідно цієї теорії, життя в простих формах існувало у Всесвіті споконвіку (тобто, в астрономічному масштабі – завжди).
«Найпростішими формами» життя могли бути і одноклітинні організми, і бактерії – в будь-якому випадку, абсолютний нуль космосу вони переносили у вигляді спор. Це надзвичайно зручно для міжгалактичних перельотів на повільних астероїдах.
Час від часу спори потрапляли на планети – частіше всього це траплялося при зіткненні планети-матері і комети, що в даному випадку відігравала роль сперматозоїда. Зрозуміло, що більше половини комет були безплідні, і крім пекучого розкаяння Всесвіт і разом з ним вищий розум, якщо він і насправді розглядав всі ці звершення в свій мікроскоп, нічого не відчували.
«Теорія вічності життя» викликала в свій час безліч суперечок в наукових колах, проте зараз NASA зробила подарунок її прихильникам: у космосі справді існують... ні, не безсмертні бактерії і інфузорії туфельки, а органічний матеріал, з якого досвідчений творець запросто може їх зліпити...

Повний текст статті дивіться в газеті “Валеологія”


© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua