«ВАЛЕОЛОГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

По річці По вчені точно підрахували
кількість прихильників кокаїну

Дуже здивувалися італійські вчені, які вирішили новим способом підрахувати кількість кокаїністів. Узявши проби з однієї річки, дослідники виявили, що вона щоденно несе у своїх водах еквівалент майже 4 кілограмів кокаїну. Це значить, що молодь, яка живе в окрузі, приймає щодня 40 тисяч доз.
«Наша головна мета була перевірити, наскільки відповідає дійсності офіційна статистика по вживанню кокаїну. Ми чекали, що наші дані залишаться в діапазоні офіційних оцінок чи будуть відрізнятися в менший бік, але, звичайно, не в більший», – признає група вчених на чолі з доктором Етторе Цуккато з інституту фармакологічних досліджень в Мілані.
За допомогою мас-спектрометрії команда Цуккато проаналізувала зразки води, взяті з річки По на півночі Італії – це найбільша італійська річка, поблизу якої проживають близько 5 мільйонів людей.
(Довжина річки По 652 кілометри. Вона бере початок в КотськихАльпах, тече переважно по Паданській рівнині і впадає в Адріатичне море).
15 тисяч жителів цієї області признаються, що вживають кокаїн, по меншій мірі, раз за місяць. Це офіційна оцінка, обґрунтована на опитуваннях населення, медичних звітах і статистиці злочинів...
** Koka.jpg (31645 bytes)

Молекулярна модель кокаїну у вигляді набора-конструктора
(фото з сайту  indigo.com)


Продовження матеріалу у жовтневому випуску газети «Валеологія»


© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua